De omgeving & ligging van het vakantiehuis

Het vakantiehuis is gelegen in Kargicak, een plaats nabij de badplaats Alanya. In de buurt van het villapark Toros Residence is een supermarkt, bakker en restaurants te vinden. Daarnaast is het dichtstbijzijnde strand te vinden op korte afstand van het huis (zo’n 700 meter). Pakt u de auto en rijdt u een stukje richting Alanya, dan komt u langs de plaats Mahmutlar. Deze plaats is naarmate de jaren steeds meer uitgegroeid tot een kleine stad met vele leuke restaurants, winkeltjes en grotere supermarkten. Indien u vanaf hier nog zo’n 10 minuten doorrijdt dan komt u in de stad Alanya. Langs deze weg die u aflegt rijdt u langs de boulevard, waar vele leuke strandtenten te vinden zijn. Voor wat meer vertier is een bezoek aan de stad Alanya een goede optie. Overdag is het er erg gezellig op de stranden, zoals het populaire witte strand Kleopatra Beach. In de avond is er ook een hoop te doen in de stad. Zo kunt u er lekker eten aan de haven en genieten van het uitzicht en de vers gevangen vis. Zelf gaan wij vaak naar restaurant Villa Okan, waar ze erg vriendelijk zijn, er in de weekenden live muziek is en waar het eten altijd uitmuntend is. Na het eten even gezellig door de winkelstraatjes lopen voor wat shopping? Of na het eten nog gezellig een drankje doen op een van de terrasjes of bekende waterpijpcafe’s? Dit alles is mogelijk in Alanya.

Vervoer Kargicak – Alanya

Bij de haven van Alanya en in de straten erachter, is genoeg parkeergelegenheid. Indien u liever niet zelf met de auto gaat is er de mogelijkheid om met het openbaar vervoer te gaan (de Dolmus bus) of een taxi te pakken. Een taxi van het vakantiehuis naar de stad Alanya kost zo’n 25 euro. Daarnaast kunt u ook scooters of fietsen huren, wat ook erg lekker uitwaaien is met het warme weer.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Wilt u liever iets actiefs doen op vakantie? Of van culturele bezienswaardigheden genieten in Turkije? Er is rondom de badplaats genoeg te doen voor jong en oud. Hieronder is een opsomming weergeven van een aantal tips om te doen/bezichtigen:

Top 10 to visit

Top 10 to do

  • Quad safari
  • Rafting
  • Boottocht
  • Duiken & snorkelen
  • Strand activiteiten
  • Jeep safari
  • Hamam
  • Uitgaansgelegenheden in Alanya
  • Bezoek aan straatmarkten

Suggesties voor restaurants in Alanya en omgeving

Villa Okan in Alanya Kadıpaşa Bostancı Pınarı Caddesi 07400 Antalya/Alanya +90 242 512 3302

Ottoman House Çarşı Mh., 07400 Alanya/Antalya +90 242 511 1421

Red Tower Brewery Alanya, Çarşı, 07400 Antalya, Turkije +90 242 513 6664

Translate »